Voorleesweek

Op 21 november gaat de Voorleesweek van start!

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek (21 - 29 november 2020) zetten we samen met Iedereen Leest graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

 

Onder het motto 'Lezers maak je samen' zetten we dit jaar in op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten...
Want lezers, die creëer je samen.

Voorlezen voor je kinderen of kleinkinderen.. allemaal goed en wel, maar hoe begin je eraan? Hier een leuk filmpje van onze nederlandse collega's van  bibliotheek Bollestreek..

Door de coronamaatregelen kon de voorleessessie van Frank Daenen niet doorgaan. Je vindt hier een alternatief, het verhaaltje 'Millie Duizendvoet' wat hij reeds tijdens de Jeugdboekenmaand had gepost.

Enkele voorleestips:

'De voorleesboekenkast' 

In deze reeks van Iedereen Leest kan je lezen over warme verhalen van bekende voorlezers zoals Cathérine Vandoorne, Wim Oosterlinck en Heidi Lenaerts. 
Wat zijn hun favoriete voorleesboeken? Hoe ziet hun voorleesritueel eruit?

foto's van de 'voorleesboekenkast' van Iedereen Leest

 

 

Is het leuk een boek zonder tekeningen voor te lezen? 🤔

Ja zeker... kijk maar...

'De waanzinnige boomhut..' verhalen zijn zeer populair.

Hier is een voorleesfragmentje voor diegenen die ze nog niet kennen of voor diegenen die er  niet genoeg van kunnen krijgen.