Programma voorleesweek in de bib

Tijdens de voorleesweek van 16 tot 24 november organiseert de bibliotheek van Zonhoven verschillende leuke activiteiten. Hoogtepunt is het Reuzeverteltheater met Dimitri Leue.

Voorleesmarkt

Op zondag 17 november vind je allerlei leuke voorleestentjes op de markt.
Ook op de kiosk en in de voorleescaravan voor de bib wordt voorgelezen.

Kom tussen 10 en 12 uur even langs met je kind(eren) en laat ze genieten van leuke verhalen. 

 

Voorleescaravan

Vanaf december wordt er elke eerste zondag van de maand voorgelezen in de voorleescaravan aan de bib. De voorleessessies vinden plaats tussen 10 en 11 uur. 

Tijdens de voorleesweek vindt een extra voorleessessie plaats op:

woensdag 20 november tussen 14 en 16 uur
zondag 24 november tussen 10 en 12 uur

 

Reuzeverteltheater met Dimitri Leue

Op zondag 24 november organiseert de bibliotheek een reuzeverteltheater op de kiosk van het kerkplein. Om 10 en om 11 uur voert Dimitri Leue een echt verteltheaterstukje op met behulp van een reuze-kamishibai met daarin afbeeldingen van het humoristisch prentenboek ‘De cowboyter’
De sessies zijn gratis en vinden plaats tijdens de zondagsmarkt.

Voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

Fotowedstrijd

Stuur de leukste foto van jouw voorleesritueel naar bibliotheek@zonhoven.be en win een leuke prijs.

Wedstrijdreglement Fotowedstrijd

 1. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de bibliotheek van Zonhoven, gevestigd op Kerkplein 80 te Zonhoven. Deze wedstrijd wordt op geen enkele manier gesponsord, ondersteund of beheerd door Facebook, en is ook niet verbonden met de organisatie Facebook. Door deelname aan deze wedstrijd doet de deelnemer onherroepelijk afstand van alle vorderingen ten opzichte van Facebook.  
 2. De wedstrijd loopt van 16 november 2019 tot 24 november 2019 om 23u59. 
 3. Deelnemen kan door een foto van je voorleesritueel in te sturen naar bibliotheek@zonhoven.be, dit vergezeld van je contactgegevens (Naam, adres en telefoonnummer) en naam en leeftijd van de personen op de foto. Enkel inzendingen die aan deze voorwaarden voldoen zien we als volwaardige deelnames en gaan mee in de trekking. 
 4. De trekking vindt plaats op 25 november, dit gebeurt door een lotingsprogramma of onschuldige hand. Hetgeen impliceert dat de deelnemers geen verhaal hebben omtrent de uiteindelijke keuze van de winnaars vermits deze willekeurig gebeurt d.m.v. loting.  
 5. Er worden vier winnaars uitgekozen.  
  • 1 winnaar in de leeftijdscategorie van 0-4 jaar 
  • 1 winnaar in de leeftijdscategorie van 5-8 jaar 
  • 1 winnaar in de leeftijdscategorie van 9-12 jaar 
  • 1 winnaar in de leeftijdscategorie van +12 jaar 
 6. De winnaars hun foto's wordt gedeeld op onze sociale mediakanalen.  
 7. De prijs die de winnaars krijgen is een boek aangepast aan hun leeftijd.  
 8. Geen enkele van de prijzen is inruilbaar tegen speciën of andere voordelen in natura. De prijs wordt alleen toegekend of overhandigd aan de winnaar, die daarvoor kan verzocht worden om zijn identiteit aan te tonen. De deelnemer verliest het recht op zijn prijs, indien hij deze niet binnen 2 weken komt ophalen. Indien dit gebeurt, kan de bibliotheek een nieuwe winnaar in deze categorie kiezen.  
 9. Elk kind kan maar één maal deelnemen aan deze wedstrijd. Dit mag natuurlijk wel via de contactgegevens van de ouders of voogd.  
 10. Er wordt maximaal één prijs toegekend per adres / woonplaats waar meerdere personen samenwonen als gezin. 
 11. In geval van misbruiken, misleiding of bedrog behoudt de bibliotheek zich uitdrukkelijk het recht voor de betrokken deelnemer(s) zonder meer van deelname aan deze en/of andere wedstrijden van de bibliotheek uit te sluiten. 
 12. De persoonsgegevens die worden verzameld over de deelnemers, worden enkel gebruikt voor het contacteren indien u gewonnen heeft en worden in geen geval openbaar gemaakt.  
 13. Door deel te nemen aan deze wedstrijd ga je akkoord met bovenstaande regels.