De Lotje-wandelzoektochten  

 

Afbeelding van Lotjes wandelpaden

Op zoek naar een leuke buitenactiviteit met kinderen tot ca. 8 jaar?
In het wandelpark ‘Den Dijk’ te Zonhoven kan je genieten van 3 heksig-leuke wandelzoektochten met het kinderboekenfiguurtje 'Lotje'. Het heksje Lotje werd in 1992 voor het eerst getekend door de Zonhovense jeugdboekenillustrator en –schrijfster Lieve Baeten (°1954-2001). Er verschenen 5 prentenboeken over het heksje Lotje waarvan eentje postuum dankzij haar zoon Wietse Fossey.

Vertrek aan bib  

De wandelzoektochten vertrekken van aan het standbeeld van Lotje dat gelegen is aan de bibliotheek van Zonhoven centrum. De wandelingen zijn ca. 1,5 km lang, uiterst geschikt voor de allerkleinsten en ook goed berijdbaar met buggy’s.
Het zijn echte doe-wandelingen dankzij de leuke wandelboekjes: hierin lees je samen over de avonturen van het nieuwsgierige heksje Lotje en krijg je leuke doe- en denkopdrachten voorgeschoteld.
Er wachten jullie ook een paar heel leuke verrassingen!

Wandelboekje 'Nieuwsgierige Lotje' 

Voor de eerste wandeling 'Nieuwsgierige Lotje" heb je enkel het wandelboekje nodig waarin je het verhaaltje kan vinden en leuke opdrachtjes. Het wandelboekje is  gratis af te halen op onderstaande adressen:

  • UiTpunt Zonhoven - Heuvenstraat 4 , 3520 Zonhoven (Tel. 011 81 04 80, openingsuren)
  • Bibliotheek Zonhoven - Kerkplein 80, 3520 Zonhoven (Tel. 011 81 05 81, openingsuren )
  • Sportlounge ‘Den Dijk’ - Evenementenhal,Rozenkransweg 4, 3520 Zonhoven (openingsuren) > opgelet: momenteel gesloten wegens Corona-maatregelen

Op stap met 'Slimme Lotje' en de Lotje-koffer (enkel af te halen in de bib)

In 2015 werd de wandeling 'Slimme Lotje' gelanceerd. Bij deze wandeling hoort niet alleen het wandelboekje, maar ook een heuse Lotje-koffer. Deze koffer bevat allerlei materiaal om de verschillende opdrachten uit te voeren.
Wil je de wandeling met meer dan 5 kinderen doen, reserveer dan op voorhand je koffer via de bibliotheek zodat deze kan aangevuld worden met voldoende materiaal voor alle kindjes. 
De koffer is niet weerbestendig, voor deze reden lenen we de koffer enkel uit van april tot oktober.
Bij regenachtig of vochtig weer is het ook niet mogelijk de koffer te lenen. 

Op zoek met 'Lotje is jarig'  (enkel af te halen in de bib)

Kleine heksjes worden groot… In 2017 werd Lotje 25 jaar. In heksentermen nog piepjong maar voor ons een uitstekende gelegenheid voor een nieuwe heksen-wandeling. 
'Lotje is jarig' is een zoektocht met wandeltas en -kaart. Op het einde is er gelegenheid voor picknick dus breng de taart maar mee!
Ook deze tas en vooral bijhorend boek is niet vochtbestendig en wordt dus niet uitgeleend bij regenachtig weer.

Grote groepen

Wanneer je een van de wandelingen wil doen met een groep van meer dan 5 kinderen neem je best eerst even contact op met de bibliotheek, zo kunnen we zorgen dat alles netjes klaar staat.

Bereid je goed voor!

De Lotje-wandelingen leiden je door natuurgebied en zijn het leukst om te doen als het mooi weer is. Je draagt best geschikte wandelschoenen (of laarzen als het geregend heeft). 

Meer weten over Lotje, de prentenboeken of Lieve Baeten? www.lotje.net

Door de coronamaatregelen blijven koffers en tassen 3 dagen in quarantaine na gebruik.
Bel (011 81 05 81)  of mail ons even om te horen of er een koffer of tas beschikbaar is wanneer jij wenst te komen.