Dinsdagmenu Elisabeth Timmermans

Is het jou ook al opgevallen dat die smartphone of je sociale media best wel een invloed hebben op je relatie? Je smartphone en sociale media zijn haast niet meer weg te denken uit onze levens en kunnen soms zelfs voor best wat frustratie zorgen.

Tijdens deze lezing neemt dr. Elisabeth Timmermans je mee naar de wondere wereld van technologie en relaties. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en interactieve oefeningen laat ze jou in levende lijve ondervinden wat je smartphone en sociale media met je relatie of liefdesleven doet. Verschillende thema’s komen deze avond aan bod, gaande van Facebookjaloezie tot ghosting en phubbing.
Een ding is alvast zeker: na deze avond denk je wel twee keer na voordat je een liefdesverklaring op Facebook smijt of je smartphone mee uit eten neemt.

Dr. Elisabeth Timmermans is communicatiewetenschapper en schreef haar doctoraat aan de KU Leuven over de invloed van sociale media op ons dategedrag.
Haar onderzoek kreeg heel wat weerklank in binnen-en buitenland. Ze kreeg een beurs van de Europese Unie om als postdoctoraal onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de invloed van media op relaties verder uit te pluizen.
Dat onderzoek verzamelde ze op haar blog www.liefdeintijdenvantinder.be en in februari 2019 verscheen haar boek ‘Liefde in tijden van Tinder’.
Hierin maakt ze korte metten met hardnekkige mythes over het verschil tussen online-en offlinedaten, probeert ze het algoritme van Tinder te ontcijferen en geeft ze een antwoord op veelgestelde vragen als: Hebben we echt meer seks door Tinder? Zegt je smartphonegebruik iets over je relatie? Hebben Bridget Jones en co. ons opgezadeld met onrealistische ideeën over de liefde? En hoe overwin je Facebookjaloezie?

Lees meer over haar onderzoek dat meermaals in de media verscheen of check haar wetenschappelijke publicaties hier.